Dacă pregăteşti o masă formală pentru invitaţii tăi sau doar o petrecere între prieteni, nu trebuie să lipsească aperitivele. Acestea se servesc înaintea mesei şi trebuie să fie gustoase dar nu atât de consistente încât să te saturi din ele.
Se pot servi aperitive şi fără să urmeze o masă propriu-zisă, de pildă în cazul recepţiilor şi cocktail-urilor. Dar în general, acest fel de mâncare se pune pe masă atunci când există o perioadă mai lungă de timp între sosirea invitaţilor şi începerea mesei, aşa încât aceştia să aibă o ocupaţie.
Farfuriile cu aperitive se pot pune pe masă după ce invitaţii se aşază sau înainte. În al doilea caz, ele se pot aşeza într-un punct fix – de tipul „bufet suedez” – sau pot fi servite de ospătări care trec cu farfuriile pline printre invitaţi.
Au comentat
12.07.2018
OPREA NETA-AZALIA
In principiu, daca ai reusit sa iti atragi cunoscutii cu platoul de aperitive, impresia generala despre masa ta va fi, fara indoiala, una buna.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
16.07.2018
Ovidiu Gusetu
Aperitivele sunt și prima impresie la orice masă.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
07.08.2018
CRISTINA
Foarte estetice pentru o zi de nastere.
Vezi toate răspunsurile05.09.2018
Mirela Gusetu
Dacă nu suntem pretențioși, merge.
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT