600 g faina
2 oua
3 lg miere
250 ml lapte Napolact Bio
50 g unt topit si racit
1 lg mare iaurt
1 plic drojdie uscata bio
Faina se amesteca cu drojdia si se lasa deoparte cateva minute. Intre timp incalzim laptele in care am dizolvat mierea. Sa nu fie fierbinte.
Oule le batem cat sa se lege.
Peste faina punem ouale, iaurtul, laptele cu mierea si amestecam usor. Apoi framantam , adaugand unt putin cate putin. Pana iese un aluat elastic, dar sa nu se lipseasca prea tare de maini. Cel putin 15 min am framantat. Am lasat la dospit pana si a dublat volumul.
Pe blat presaram faina, impartim aluatul in 2 bile mari. Din fiecare bila facem 5 bilute pe care le am framantat putin la mana, cam 2, 3 min fiecare. Dupa le intindem cu mana, cat un cerc, putin mai lat decat palma. In mijloc punem dulceata, apoi strangem ca pe un cosulet, de "capete" si le inchidem. Presam legatura si le punem in tava intoarse, astfel incat sa nu se desfaca, bila langa bila fara spatiu intre ele. Le mai lasam 20 min sa se odihneasca, apoi le ungem cu galbenus si 1 lg lapte.
Le punem la cuptorul preincalzit la 180° pana se rumenesc, cel putin 30 min.
Imediat ce le-am scos am uns cu un sirop facut din apa calda cu o lingurita miere.
Au comentat
10.09.2018
Ovidiu Gusetu
După coacere se ung cu ceva?
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
14.09.2018
Mirela Gusetu
Foarte bune cu dulceață de zmeură.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
18.10.2018
ZAHARIA IONUT LUCIAN
Gustoase,pufoase si dulci!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT