• Greieri

    Greieri

    Vânt

    Ploaie

    Ploaie în pădure

  • previous
  • play
  • pause
  • next
  • X
Cauta Inchide
Natură
    Rezultate găsite în categoria Natură
    Odihnă
      Rezultate găsite în categoria Odihnă
      Mâncare
        Rezultate găsite în categoria Mâncare
        Do it Yourself!
          Rezultate găsite în categoria Do it Yourself
          Mișcare
            Rezultate găsite în categoria Mișcare
            Profile
              In TihnaIn Tihna
              • Ambient
              • Caută
              • Postează în tihnă
              • INTRĂ ÎN CONT
              • Creează cont
              • Odihnă
              • Mișcare
              • Natură
              • Mâncare
              • Do it yourself
              • Hartă
              • Prăvălia de tihnă

              Urmărește-ne și pe:

              Facebook Pinterest Youtube

              Share

                Search
              Despre Contact Setări Cookie

              Un proiect
              făcut cu răbdare de

              Napolact
              Inchide

              Mâncare

               

              Ce-a făcut Moșu' cu laptele? - Brioşe tiramisu

              29.12.2017

              Napolact Napolact Comentarii:    4

              Facebook Twitter Pinterest

              Cum să nu-l iertăm că a fugit cu laptele Napolact BIO când Moșul e atât de simpatic și are grijă de noi toți să degustăm tot ce-i mai bun de sărbători! Nu știți ce a făcut? Aruncați un ochi aici: https://www.youtube.com/watch?v=sgEy3oibXrg!

              Iată ce bunătate ne-a trimis în a doua sa scrisoare: brioşe tiramisu cu lapte Napolact BIO!

               „Dragii mei,

              Moșul e bătrân și a uitat de poftele celorlalți copii ai săi, oamenii mari! Așa că vă trimit prin renii mei o nouă scrisorică, cu rețeta mea preferată pentru părinți: brioșe delicioase cu tiramisu! De ce spun că este pentru părinți? Pentru că are cafea, iar voi aveți nevoie de energie ca să țineți pasul cu năstrușniciile celor mici și cu cheful lor de joacă!

              Doar o rugăminte am la voi: să fiți serioși când măsurați cantitățile și alegeți ingredientele! Rețeta trebuie întocmai respectată pentru un rezultat perfect. Am mare încredere în voi că veți pune următoarele:

              Pentru brioșe

              2 ceșcuțe de zahăr

              3 sferturi ceșcuță de unt

              3 ouă mari

              3 linguri de esență de vanilie

              3 ceșcuțe de făină

              2 lingurițe și ½ praf de copt

              1 lingurită de sare

              1 ceașcă de lapte BIO

              Pentru sirop

              3 linguri lichior de cafea

              2 linguri cafea măcinată

              3 linguri zahăr

              3/4 cească de apă caldă

              Pentru glazură

              2 cești smântână grasă

              4 linguri gelatină

              2/3 cești zahăr

              1/2 ceașcă lichior Amaretto

              1 ceașcă brânză mascarpone

              Acum vine partea mai frumoasă: amestecul de ingrediente. Haide să vedem pe pași cum se prepară fiecare!

              Cum se prepară brioșele?

              • Preîncălzim cuptorul la 180 grade.
              • Frecăm zahărul și untul într-un bol până iese o compoziție cremoasă.
              • Batem ouăle unul câte unul și adăugăm vanilia.
              • Într-un alt bol, amestecăm făina, praful de copt și sarea.
              • Adaugăm, alternativ, mixul de făină și laptele Napolact BIO în compoziția cu unt și zahăr.
              • Turnăm aluatul în forme de brioșe tapetate cu hârtie de copt unsă cu unt. Dăm la copt pentru 20-25 minute.
              • Scoatem brioșele din cuptor, le lăsăm să se odihnească 5 minute, apoi le răsturnăm din forme și le punem la răcit.

              Cum se însiropează brioșele?

              • Mai întâi preparăm siropul, amestecând cafeaua măcinată, lichiorul și zahărul în apă caldă.
              • Apoi, luăm o furculiță și înțepăm brioșele pe alocuri ca să le însiropăm.

              Cum se prepară glazura?

              • Batem bine smântâna și amestecăm zahărul, gelatina și Amaretto-ul.
              • Uuuușurel, pune cu mâna și brânza mascarpone până când glazura devine cremoasă și consistentă.
              • Turnăm glazura peste brioșe și apoi, lăsăm să ningă peste cu praf de cacao.
              • Punem la răcit și savurăm de sărbători!

              Asta a fost, dragii Moșului! Să vă bucurați de tot ce-i bun pe lume și nu uitați că tare fericit aș fi de îmi veți spune cum vă va ieși. Crăciun în tihnă!”

               Vă place rețeta Moșului cu lapte Napolact BIO? Veți prepara și voi acest desert pentru „oameni mari”?

              #intihna #craciun #napolactbio #desert #briose #tiramisu

              Share

              Facebook Twitter Pinterest

              Autorul

              Napolact

              Articole

              156

              Locuri

              7

              Comentarii

              6

              Alte articole

              Articol
              Cretu Valentina Cretu Valentina 9

              Mâncare

               

              PACINTA CU MERE

               
              Articol
              Napolact Napolact 2

              Mâncare

               

              GUSTăRI DULCI
              PENTRU CEI MICI:...

               
              Articol
              Cretu Valentina Cretu Valentina 7

              Mâncare

               

              PRAJITURA CU NUCA
              SI CREMA CAF...

               

              Au comentat

              04.01.2018

              Dumitru Andreea

              Gustoase.. le-am incercat!

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              08.08.2018

              Lucica Agache

              delicioase,merita incercate

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              10.10.2018

              OPREA NETA-AZALIA

              imi place reteta, trebuie s-o incerc

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              14.11.2018

              IONUT GAVRILA

              Ce tare ! Imi place ideea ! Sigur le preparam !

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              INTRĂ ÎN CONT
              Napolact
              Inchide
              Facebook Login

              Sau



              Am cont, vreau să intru in cont
              Facebook Login

              Sau



              Ai uitat parola?


              Nu ai cont?

              Articolul tău se află în validare, după ce va fi aprobat va apărea în contul tău!

              Te rugăm să activezi contul înainte de a te conecta

              Un email cu noua parolă tocmai a fost trimis

              Îți mulțumim pentru confirmare. Te rugăm să te autentifici pentru a intra în contul tău, punctul de pornire pentru o experiență așa cum ți-o dorești!





              Felicitări! Contul tău a fost creat. Te rugăm să verifici adresa de e-mail folosită, pentru a confirma și a accesa contul tău.

              Adresa de email sau parola introduse gresit.

              Prea multe încercări nereușite.

              Felicitări! Contul tău a fost modificat cu success.

              Bine ai venit în această oază de liniște, desprinsă din inima Ardealului!

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              Pentru a recupera parola, te rugăm să-ți introduci adresa de e-mail:

              TRIMITE

              În scurt timp, vei primi parola pe e-mail.

              In Tihna  

              Bine ai venit în această oază de liniște,
              desprinsă din inima Ardealului!

               

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              ODIHNĂ
              MIȘCARE
              NATURĂ
              MÂNCARE
              DO IT YOURSELF
              Creează cont Parcurge În Tihnă

              Detalii despre termenii și condiții, cookies și politica de confidenţialitate.

              Contact

              Dacă întâmpini vreo dificultate pe parcurs sau pur și simplu vrei să ne transmiți un mesaj, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

              Nume și prenume:

              E-mail:

              Trimite

              Până atunci, ne poți găsi și pe:

              Facebook Pinterest Youtube