Cum să nu-l iertăm că a fugit cu laptele Napolact BIO când Moșul e atât de simpatic și are grijă de noi toți să degustăm tot ce-i mai bun de sărbători! Nu știți ce a făcut? Aruncați un ochi aici: https://www.youtube.com/watch?v=sgEy3oibXrg!
Iată ce bunătate ne-a trimis în a doua sa scrisoare: brioşe tiramisu cu lapte Napolact BIO!
„Dragii mei,
Moșul e bătrân și a uitat de poftele celorlalți copii ai săi, oamenii mari! Așa că vă trimit prin renii mei o nouă scrisorică, cu rețeta mea preferată pentru părinți: brioșe delicioase cu tiramisu! De ce spun că este pentru părinți? Pentru că are cafea, iar voi aveți nevoie de energie ca să țineți pasul cu năstrușniciile celor mici și cu cheful lor de joacă!
Doar o rugăminte am la voi: să fiți serioși când măsurați cantitățile și alegeți ingredientele! Rețeta trebuie întocmai respectată pentru un rezultat perfect. Am mare încredere în voi că veți pune următoarele:
Pentru brioșe
2 ceșcuțe de zahăr
3 sferturi ceșcuță de unt
3 ouă mari
3 linguri de esență de vanilie
3 ceșcuțe de făină
2 lingurițe și ½ praf de copt
1 lingurită de sare
1 ceașcă de lapte BIO
Pentru sirop
3 linguri lichior de cafea
2 linguri cafea măcinată
3 linguri zahăr
3/4 cească de apă caldă
Pentru glazură
2 cești smântână grasă
4 linguri gelatină
2/3 cești zahăr
1/2 ceașcă lichior Amaretto
1 ceașcă brânză mascarpone
Acum vine partea mai frumoasă: amestecul de ingrediente. Haide să vedem pe pași cum se prepară fiecare!
Cum se prepară brioșele?
- Preîncălzim cuptorul la 180 grade.
- Frecăm zahărul și untul într-un bol până iese o compoziție cremoasă.
- Batem ouăle unul câte unul și adăugăm vanilia.
- Într-un alt bol, amestecăm făina, praful de copt și sarea.
- Adaugăm, alternativ, mixul de făină și laptele Napolact BIO în compoziția cu unt și zahăr.
- Turnăm aluatul în forme de brioșe tapetate cu hârtie de copt unsă cu unt. Dăm la copt pentru 20-25 minute.
- Scoatem brioșele din cuptor, le lăsăm să se odihnească 5 minute, apoi le răsturnăm din forme și le punem la răcit.
Cum se însiropează brioșele?
- Mai întâi preparăm siropul, amestecând cafeaua măcinată, lichiorul și zahărul în apă caldă.
- Apoi, luăm o furculiță și înțepăm brioșele pe alocuri ca să le însiropăm.
Cum se prepară glazura?
- Batem bine smântâna și amestecăm zahărul, gelatina și Amaretto-ul.
- Uuuușurel, pune cu mâna și brânza mascarpone până când glazura devine cremoasă și consistentă.
- Turnăm glazura peste brioșe și apoi, lăsăm să ningă peste cu praf de cacao.
- Punem la răcit și savurăm de sărbători!
Asta a fost, dragii Moșului! Să vă bucurați de tot ce-i bun pe lume și nu uitați că tare fericit aș fi de îmi veți spune cum vă va ieși. Crăciun în tihnă!”
Vă place rețeta Moșului cu lapte Napolact BIO? Veți prepara și voi acest desert pentru „oameni mari”?
Au comentat
04.01.2018
Dumitru Andreea
Gustoase.. le-am incercat!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
08.08.2018
Lucica Agache
delicioase,merita incercate
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
10.10.2018
OPREA NETA-AZALIA
imi place reteta, trebuie s-o incerc
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
14.11.2018
IONUT GAVRILA
Ce tare ! Imi place ideea ! Sigur le preparam !
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT