• Greieri

    Greieri

    Vânt

    Ploaie

    Ploaie în pădure

  • previous
  • play
  • pause
  • next
  • X
Cauta Inchide
Natură
    Rezultate găsite în categoria Natură
    Odihnă
      Rezultate găsite în categoria Odihnă
      Mâncare
        Rezultate găsite în categoria Mâncare
        Do it Yourself!
          Rezultate găsite în categoria Do it Yourself
          Mișcare
            Rezultate găsite în categoria Mișcare
            Profile
              In TihnaIn Tihna
              • Ambient
              • Caută
              • Postează în tihnă
              • INTRĂ ÎN CONT
              • Odihnă
              • Mișcare
              • Natură
              • Mâncare
              • Do it yourself
              • Hartă
              • Prăvălia de tihnă

              Urmărește-ne și pe:

              Facebook Pinterest Youtube

              Share

                Search
              Despre Contact Setări Cookie

              Un proiect
              făcut cu răbdare de

              Napolact
              Inchide

              Mâncare

               

              Ce-a făcut Moșu' cu laptele? - Cheesecake cu ciocolată

              24.12.2017

              Napolact Napolact Comentarii:    0

              Facebook Twitter Pinterest

              În noaptea de Crăciun, cineva a plecat cu tot laptele Napolact BIO! Dar cadourile lăsate în urmă l-au dat de gol pe Moșu’! Urmăriți aici pățania: https://www.youtube.com/watch?v=sgEy3oibXrg !

               Pentru că Moșul e tare simpatic, a lăsat în schimbul laptelui un sac maaaare de cadouri și o scrisorică plină de dulcegării... la propriu! Mămici, atenție mare, urmează rețeta Moșului de cheesecake pentru prichindei pofticioși.

              „Șșșt.... totul se spune și se face în șoaptă pentru ca micii poznași să nu bănuiască ce bunătate li se pregătește. De aceea, dragi mămici, tătici și bunici, m-am gândit la un dulce fără coacere: nici măcar cuptorul să nu vă dea de gol! O fi Moșul bătrân, dar tare îi mai plac gusturile moderne, ho ho ho! Ei bine, dragii Moșului, minunăția se numește cheesecake fără coacere, cu ciocolată și lapte! Mmmm, mi se topesc cuvintele când mă gândesc! Tot în șoaptă deplină, punem deoparte următoarele ingrediente:

              Pentru blat:

              •            Biscuiți digestivi, să nu faceți burdihan ca mine!

              •            Unt

              •            1 pliculeț de zahăr vanilat

              Pentru cheesecake:

              •            500 g cremă de brânză

              •            400 ml smântână pentru frișcă

              •            2 linguri de lapte Napolact BIO

              •            2 linguri de vanilie

              •            250 g de ciocolată topită

              •            10 g gelatină

              Acum purcedem la preparare, care apropo, e foarte ușoară și rapidă:

              Pisăm biscuiții până obținem un pesmet foarte fin. Adăugăm zahărul vanilat și untul topit, apoi mixăm puțin la blender, până obținem o compoziție ca niște firimituri. Pregătim o tavă cu inel, tapetată cu hârtie de copt și răsturnăm compoziția în inel. Tasăm bine și lăsăm blatul la odihnit, pană facem…

              Crema de brânză:

              Gelatina se pune la hidratat în apă rece. Smântâna pentru friscă se mixează până devine pufoasă.  Într-un castron amestecăm crema de brânză cu laptele Napolact BIO și esența de vanilie. Punem și frișca bătută și amestecăm ușor. Apoi vine rândul gelatinei topite, pe care o turnăm în fir subțire, mixând continuu. Ciocolata o topim pe baie de aburi și o amestecăm în aproximativ 1/3 din crema de brânză preparată înainte.

              Ultimii pași de preparare:

              Acum e timpul să revenim la blatul de biscuiți. Turnăm crema peste el, alternând compoziția albă cu cea de ciocolată, începând din mijlocul blatului.

              Acoperim tava cu folie alimentară și dăm la rece peste noapte, până deliciul se întărește suficient. Scoatem inelul formei cu atenție și, cu ajutorul a două spatule, transferăm cheesecake-ul pe un platou. Pentru glazură topim ciocolată pe baie de aburi, apoi adăugăm lapte puțin câte puțin. Turnăm peste prăjitură în strat uniform.

              Decorațiuni precum fructele sau bomboanele vor fi adăugate în funcție de inspirația voastră!  Asta este! Cât a durat să citiți scrisorica mea, aproape la fel va dura și cât o veți prepara.

              Moșul vă dorește poftă bună, Crăciun în tihnă alături de cei dragi și zile cu veselie!

              *P.S. Tare fericit aș fi de îmi veți spune cum vă va ieși!”

              Cum vi se pare rețeta Moșului? Le veți face o surpriză dulce prichindeilor?

              #intihna #craciun #napolactbio #desert #cheesecake

              Share

              Facebook Twitter Pinterest

              Autorul

              Napolact

              Articole

              173

              Locuri

              7

              Comentarii

              6

              Alte articole

              Articol
              DRAGOMIR JANINA DRAGOMIR JANINA 0

              Mâncare

               

              SALATA GRECEASCă

               
              Articol
              Andreea Dumitrescu Andreea Dumitrescu 4

              Mâncare

               

              CARTOFII PRăJIțI
              șI SALATA SUN...

               
              Articol
              Cretu Valentina Cretu Valentina 2

              Mâncare

               

              ARDEI UMPLUTI

               

              Au comentat

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              INTRĂ ÎN CONT
              Napolact
              Inchide
              Facebook Login

              Sau



              Ai uitat parola?

              Articolul tău se află în validare, după ce va fi aprobat va apărea în contul tău!

              Te rugăm să activezi contul înainte de a te conecta

              Un email cu noua parolă tocmai a fost trimis

              Îți mulțumim pentru confirmare. Te rugăm să te autentifici pentru a intra în contul tău, punctul de pornire pentru o experiență așa cum ți-o dorești!





              Felicitări! Contul tău a fost creat. Te rugăm să verifici adresa de e-mail folosită, pentru a confirma și a accesa contul tău.

              Adresa de email sau parola introduse gresit.

              Ne pare rău! Nu se mai pot face înregistrări.

              Prea multe încercări nereușite.

              Felicitări! Contul tău a fost modificat cu success.

              Bine ai venit în această oază de liniște, desprinsă din inima Ardealului!

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              Pentru a recupera parola, te rugăm să-ți introduci adresa de e-mail:

              TRIMITE

              În scurt timp, vei primi parola pe e-mail.

              In Tihna  

              Bine ai venit în această oază de liniște,
              desprinsă din inima Ardealului!

               

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              ODIHNĂ
              MIȘCARE
              NATURĂ
              MÂNCARE
              DO IT YOURSELF
              Parcurge În Tihnă

              Detalii despre termenii și condiții, cookies și politica de confidenţialitate.

              Contact

              Dacă întâmpini vreo dificultate pe parcurs sau pur și simplu vrei să ne transmiți un mesaj, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

              Nume și prenume:

              E-mail:

              Trimite

              Până atunci, ne poți găsi și pe:

              Facebook Pinterest Youtube