În noaptea de Crăciun, cineva a plecat cu tot laptele Napolact BIO! Dar cadourile lăsate în urmă l-au dat de gol pe Moșu’! Urmăriți aici pățania: https://www.youtube.com/watch?v=sgEy3oibXrg !
Pentru că Moșul e tare simpatic, a lăsat în schimbul laptelui un sac maaaare de cadouri și o scrisorică plină de dulcegării... la propriu! Mămici, atenție mare, urmează rețeta Moșului de cheesecake pentru prichindei pofticioși.
„Șșșt.... totul se spune și se face în șoaptă pentru ca micii poznași să nu bănuiască ce bunătate li se pregătește. De aceea, dragi mămici, tătici și bunici, m-am gândit la un dulce fără coacere: nici măcar cuptorul să nu vă dea de gol! O fi Moșul bătrân, dar tare îi mai plac gusturile moderne, ho ho ho! Ei bine, dragii Moșului, minunăția se numește cheesecake fără coacere, cu ciocolată și lapte! Mmmm, mi se topesc cuvintele când mă gândesc! Tot în șoaptă deplină, punem deoparte următoarele ingrediente:
Pentru blat:
• Biscuiți digestivi, să nu faceți burdihan ca mine!
• Unt
• 1 pliculeț de zahăr vanilat
Pentru cheesecake:
• 500 g cremă de brânză
• 400 ml smântână pentru frișcă
• 2 linguri de lapte Napolact BIO
• 2 linguri de vanilie
• 250 g de ciocolată topită
• 10 g gelatină
Acum purcedem la preparare, care apropo, e foarte ușoară și rapidă:
Pisăm biscuiții până obținem un pesmet foarte fin. Adăugăm zahărul vanilat și untul topit, apoi mixăm puțin la blender, până obținem o compoziție ca niște firimituri. Pregătim o tavă cu inel, tapetată cu hârtie de copt și răsturnăm compoziția în inel. Tasăm bine și lăsăm blatul la odihnit, pană facem…
Crema de brânză:
Gelatina se pune la hidratat în apă rece. Smântâna pentru friscă se mixează până devine pufoasă. Într-un castron amestecăm crema de brânză cu laptele Napolact BIO și esența de vanilie. Punem și frișca bătută și amestecăm ușor. Apoi vine rândul gelatinei topite, pe care o turnăm în fir subțire, mixând continuu. Ciocolata o topim pe baie de aburi și o amestecăm în aproximativ 1/3 din crema de brânză preparată înainte.
Ultimii pași de preparare:
Acum e timpul să revenim la blatul de biscuiți. Turnăm crema peste el, alternând compoziția albă cu cea de ciocolată, începând din mijlocul blatului.
Acoperim tava cu folie alimentară și dăm la rece peste noapte, până deliciul se întărește suficient. Scoatem inelul formei cu atenție și, cu ajutorul a două spatule, transferăm cheesecake-ul pe un platou. Pentru glazură topim ciocolată pe baie de aburi, apoi adăugăm lapte puțin câte puțin. Turnăm peste prăjitură în strat uniform.
Decorațiuni precum fructele sau bomboanele vor fi adăugate în funcție de inspirația voastră! Asta este! Cât a durat să citiți scrisorica mea, aproape la fel va dura și cât o veți prepara.
Moșul vă dorește poftă bună, Crăciun în tihnă alături de cei dragi și zile cu veselie!
*P.S. Tare fericit aș fi de îmi veți spune cum vă va ieși!”
Cum vi se pare rețeta Moșului? Le veți face o surpriză dulce prichindeilor?
Au comentat
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT