Eu am o vorbă: atunci când ceva este atât de bun încât îmi vine să mă ascund, să nu cumva să mă vadă și alții (poate vor și ei), spun că este ceva păcătos. E atât de delicios încât nu-ți vine să crezi că ai voie să mănânci.
Și totuși nu mai vrei să te oprești.
Cam asta face untul de arahide din mine. Și de unul singur, dar mai ales dacă se combină cu ingredientele potrivite. Și chiar dacă sunt câteva rețete pe care le-aș ține doar pentru mine, aș vrea să înțelegi despre ce vorbesc și să împart cu tine aceste plăceri.
Trebuie să știi, totuși, că deși este foarte sănătos, dacă îl vei consuma în exces untul de arahide se va simți la kilograme. Pentru că la fel cum e bogat în proteine și fibre, este și bogat în numărul de calorii. Ca să fii sigur că iei cea mai sănătoasă alegere, uită-te după un unt de arahide care să nu conțină zahăr, sare sau ulei extra și care să fie făcut, în proporție cât mai mare, din arahide.
Deci ce facem bun?
Să începem cu ce-mi place mie cel mai mult. Zic să începem pentru că asta e doar prima rețetă pe care ți-o recomand. Vor urma și altele care-mi plac cel mai mult pentru că toate sunt atât de bune încât nu mă pot hotărî care este cea mai cea.
Cheesecake cu unt de arahide
Ca să prepari bunătatea asta ai nevoie de:
1. Blat:
- 30 biscuiți digestivi (dacă găsești cu ciocolată e și mai bine!)
- 6 linguri de unt Napolact 65% grăsime, topit
- Un vârf de sare
2. Crema:
- 900 g cremă de brânză
- 5 ouă
- 1 ½ cană de zahăr brun
- 1 cană unt de arahide
- 1 smântână Napolact Prima
- 1 esență vanilie
3. Topping:
- 1 smântână Napolact Prima
- 1 cană fulgi de ciocolată
Cum prepari:
- Încălzește cuptorul la 170 C.
- Amestecă biscuiții zdrobiți cu untul și sarea și așază acest amestec într-un strat uniform la baza tăvii. Presează bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Acoperă tava și pune-o la frigider până prepari crema.
- Bate cu mixerul crema de brânză, ouăle, zahărul brun, untul de arahide, smântâna și vanilia. Folosește mixerul la o viteză mică și bate compoziția până când arată ca o spumă aerată.
- Toarnă umplutura în blatul de biscuiți pregătit mai devreme. Coace la 170 C timp de 15 minute, apoi redu intensitatea temperaturii la 120 C și continuă coacerea timp de 60-90 de minute. Scoate-o din cuptor și las-o să se răcească. Înainte să o tai, trebuie ținută la frigider câteva ore.
- Pentru a face topping-ul de ciocolată, încălzește smântâna la foc mic, dar până în punctul ei de fierbere. Ia-o de pe foc și amestec-o cu fulgii de ciocolată până când ai o compoziție omogenă. Toarnă peste cheesecake astfel încât să curgă și pe părțile laterale.
Și acum nu mai rămâne decât să te bucuri în tihnă de această bunătate. Poftă bună!
Dacă ai încercat-o, spune-mi cum ți se pare. Tu ce ai mai adăuga ca să îmbunătățești rețeta?
Au comentat
29.09.2016
Victor Antohe
un desert apetisant!
Vezi toate răspunsurile01.11.2018
Ovidiu Gusetu
Și dulceeee.
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
02.10.2016
Corina Podocea
Si eu am deseori pofte din astea... :D
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
02.10.2016
Eu Liudmila
Arata demential
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
13.10.2016
Ionel Duminicescu
Suna delicios, o reteta ce trebuie incercata si acasa!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
15.11.2016
Ionel Duminicescu
Cheesecake cu unt de arahide...un deliciu
Vezi toate răspunsurile01.11.2018
Ovidiu Gusetu
Nu am mâncat așa ceva.
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
30.11.2016
Smarandache Daniella
Multumim pentru reteta!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
25.07.2018
OPREA NETA-AZALIA
trebuie sa fie foarte gustos, dupa descriere
Vezi toate răspunsurile01.11.2018
Ovidiu Gusetu
Cred că este gustos.
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT