Ingediente:
•300 g de faina;
•300 ml de lapte;
•250-300 ml de apa minerala;
•3 linguri de unt topit (optional);
•1 praf de sare;optional: 1-3 (maximum) linguri zahar sau dupa gust;
•arome: 1 lingurita extract de vanilie sau un plic de zahar vanilat si, daca iti place, putina coaja de lamaie rasa. Aromele se adauga doar daca vrei sa faci clatite dulci;
•aproximativ 50 de ml de ulei pentru prajit;
•apa minerala sau laptele se pot inlocui si cu apa simpla, insa clatitele nu vor iesi la fel de pufoase. Recomand (lapte)
1. Avem nevoie de un bol si un tel/ ceva cu care putem amesteca
2. Spargem ouale in bol si le amestecam bine.
3. Adaugam faina cate putin si lapte treptat (nu pe tot dintr-o data) si amestecam sa nu se faca cocoloase.
4. Adaugam aroma/zahar vanilat.
5. Punem 2 lingurite de zahar (daca vreti sa aiba gust dulce)
6. Pregatim tigaia (punem putin ulei atunci cand este incinsa)
7. Puneti proportionat cu un polonic compozitia in mijlocul tigaii si o intindeti peste tot.
8. Pt a verifica ca clatita este gata miscati tigaia si daca se misca inseamna ca ea este gata. Sau daca clatita capata o culoare mai maronie este gata pentru a fi intoarsa pe partea cealalta.
9. Folosind o spatula o intoarceti pe partea cealalta.
10. Dupa aceasta clatita este gata de servit❤
Au comentat
05.02.2020
Lucica Agache
O bunatate nepoteii mei le adora
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT