Ingrediente: 5 kg visine, zahar, apa
Mod de preparare
Se folosesc fructe cat mai proaspate, tari. Se spala apoi se aseaza in borcane de 800 ml, se lasa goale de 2-3 degete. Peste ele se toarna apa care se scurge apoi. Apa se pune la fiert impreuna cu cate 3 linguri de zahar pentru fiecare borcan.
Se lasa la racit apoi se pune peste fructe si se capseaza, se verifica capacele sa nu fie deteriorate.
Se pun niste prosoape intr-o cratita mare si se aseaza borcanele pentru a le fierbe in dunst.
Se completeaza cu apa pana la gura borcanelor si se fierbe cam 30 de minute la foc mic, se socoate din momentul primului clocot.
Se scot apoi borcanele si se pun in paturi ca sa stea la cald pana a doua zi cand se depoziteaza in camara sau in beci, la rece. Este un compot natural, dulce acrisor, perfect pentru copii dar si pentru adulti!
Au comentat
04.12.2016
Ioan Maria Madalina
Este compotul meu preferat. Imi place varianta fara samburi si cu foarte mult zahar.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
17.07.2018
OPREA NETA-AZALIA
Reteta de compot de visine este una dintre preferatele mele, imi place mai ales rece, din frigider,
Vezi toate răspunsurile02.09.2018
Mirela Gusetu
Da. Este foarte bun de la rece.
23.09.2018
Ovidiu Gusetu
Am făcut și noi.
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
29.07.2018
Ovidiu Gusetu
Merge iarna, după o mâncare mai grasă și să fie de la frigider.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
14.11.2018
Amalia Ungureanu
Compotul...mai ales daca e rece este o adevarata placere
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
01.03.2019
Claudia Nicolae
Compotul meu preferat
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT