– 500 g faina
– 25 g drojdie
– 160 g zahar
– 2 plicuri zahar vanilat
– 250 ml lapte
– 100 ml ulei amestecat cu unt topit
– 1/2 cescuta (expresso) smantana
– 3 galbenusuri
– 1 lingurita rasa de sare
– esenta de vanilie, esenta lamaie, esenta portocala (in loc de coaja rasa)
– 3 albusuri batute spuma cu 3 linguri de zahar
– 250 g nuca macinata
– 1 lingura cacao
Etapa 1: Se amesteca bine dupa ce aluatul a dospit (adica dupa o ora jumate), intins foaia pe planseta unsa cu lei, intins umplutura deasupra si rulat frumos.
Etapa 2: Pus ruloul in tava tapetata cu hartie de copt si lasat la loc ferit de curent inca 30 min (a stat in cuptorul nepornit) uns frumosul cu ou batut si presarat cu zahar
Copt la 170 gr timp de vreo ora pana a iesit batul curat
Au comentat
24.08.2018
Ovidiu Gusetu
Parcă îi simt mirosul, proaspăt scos din cuptor.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
24.08.2018
Lucica Agache
Din asa cozonac sa tot mananci-este delicios
Vezi toate răspunsurile01.09.2018
Ovidiu Gusetu
Da, prefer cozonacii proaspeți scoși din cuptor
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
25.08.2018
Mirela Gusetu
Ce efect are smantana?
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
27.08.2018
Ovidiu Gusetu
Aș aprecia dacă fotografiile ar fi originale, nu copiate de pe net.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
28.08.2018
Mirela Gusetu
La cozonac ai nevoie și de un cuptor bun!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
08.10.2018
ZAHARIA IONUT LUCIAN
Un cozonac fraged si delicios datorita ingredientelor folosite.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT