Aproape că îţi vine să mergi să-i ceri câte un pui din fiecare plantă posesorului de asemenea minunăţii. Şi, ca să nu rămân doar cu capul întors, am zis să încerc să cresc acasă câteva ghivece cu ierburi aromatice.
Cât de greu poate să fie?
Urmăresc emisiuni culinare ori de câte ori am ocazia şi de multe ori mai pun şi în practică câte o reţeta care face cu ochiul papilelor gustative. Iar faptul că bucătării foloseau plante proaspete, iar eu nu, începea să fie o problema ce trebuia remediată. Îmi imaginăm că gustul este diferit, aromele mai puternice şi, bineînţeles, preparatul în sine mult mai savuros cu totul. Deci un motiv în plus pe lângă cel estetic.
M-am gândit, în primul rând, la ce folosesc cel mai des la gătit: busuioc, oregano, pătrunjel şi rozmarin. Am adăugat pe listă un ghiveci cu mentă şi altul cu lavandă, perfecte, mai ales că vine vara. O limonadă cu mentă proaspătă va fi precum raiul pe pământ, iar mirosul de lavandă va aduce un parfum deosebit în casă.
Odată ce planul a fost stabilit, am avut de ales o variantă de pus în practică: să iau seminţe pe care să le plantez, răsaduri deja crescute, sau direct plantă pe care rămâne doar să o îngrijesc? Până la urmă, am mers pe varianta de a cumpăra răsadurile, urmând apoi să le mut într-un ghiveci mai mare.
Aşa, vor avea mai mult loc să crească, iar eu voi avea plante mai bogate pentru preparatele mele. Dacă la început eram sceptică cu privire la rata de supravieţuire a plantelor, ulterior mi-am dat seama că lucrurile nu sunt atât de complicate.
Dacă le oferi nişte ghivece spaţioase şi frumoase, pământ special pentru flori, lumina de care au nevoie, apă suficientă şi multă dragoste, vor creşte precum Făt-Frumos. Şi, mai mult de-atât, atunci când vei găti, nu va trebui decât să întinzi o mâna şi te vei simţi precum marii bucătari ai lumii.
Au comentat
05.06.2015
Liviu Pop
cea mai bio si mai gustoasa e painea de casa
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
05.06.2015
Liviu Pop
sint adevarate oaze bio
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
09.06.2015
Serban Greti
sanatate curata
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
11.06.2015
Iacinta Chelaru-Damoc
plantele aromatice avute la indemana ofera magie mancarurilor in care sunt folosite!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
14.06.2015
Gheorghe Cim
Si eu am plante aromatice in balcon sunt la indemina in bucatarie busuioc si cimbru.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
15.06.2015
Constantin Mimi
Am zi eu astfel de plante acasa!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
17.06.2015
Gheorghita Tudor
Un articol foarte interesant , o sa incerc si eu
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
19.06.2015
Gabor Andreea
interesant
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
19.06.2015
Gabriela Matei
Sunt foarte sanatoase plantele aromtice din ghivecele de acasa!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
20.06.2015
Gabriela Matei
Interesant pentru mamici!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
25.06.2015
Gheorghe Cim
le iubesc foarte mult plantele aromatice asa frumos stau linga ele si ma incurajeaza ,a inflorit busiocul si fain arata.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
29.06.2015
Doina Ana Butman
Un adevarat "Garden Expert"!!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
02.07.2015
Pusa Raisa
Nu pregatesc nimic fara sa pun cat mai multe verdeturi,multa menta,patrujel,busuioc, rozmarin ,,marar si mult leustean la ciorbe. Am si eu pe balcon busuioc si menta .
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
22.08.2016
Badea Simona Gabriela
interesant articol
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
15.07.2018
OPREA NETA-AZALIA
Ierburile aromatice pot fi cultivate la fel de bine in ghivece pastrate in bucatarie sau in interiorul balconului, chiar si pe timp de iarna.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
16.07.2018
Amalia Pascalau
Busuiocul si menta le am mereu la indemana! pentru limonade si sosuri
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
10.11.2018
ZAHARIA IONUT LUCIAN
Sunt esentiale pentru diverse mancaruri!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT