Sărbătorile se apropie rapid, iar noi trebuie să ne pregătim din ce în ce mai intens. De îndată ce terminăm curățenia de primăvară și facem toate cumpărăturile necesare, ne gândim și la nelipsitul cozonac. Mai exact, cum ar fi că anul acesta să îl pregătim chiar noi și nu să îl cumpărăm?
De ce ingrediente avem nevoie?
• 1Kg făină albă
• 4 gălbenușuri
• 120g zahăr pudră
• 700ml lapte Napolact
• 150g unt Napolact 82% grăsime
• 50g drojdie proaspătă
• zahăr vanilat
• coajă rasă de lămâie
• un praf de sare
Drojdia se amestecă cu 1 lingură de zahăr tos și cu laptele călduț de la Napolact. Se lasă un pic, după care se adaugă gălbenușurile, untul moale, zahărul pudră și cel vanilat, coaja de lămâie și sarea.
Apoi treptat se adaugă făină. Când s-a pus jumătate din făină (este important că aluatul intermediar să nu fie lichid, ci foarte ușor lipicios) se bate bine fie cu mixerul, fie cu mâna sau în cel mai bun caz cu un apărat de frământat, până face bășici de aer.
În final se adaugă treptat și restul de făină, până se obține un aluat omogen. :)
Au comentat
13.05.2019
Lucica Agache
Un deliciu
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
27.05.2019
Ovidiu Gusetu
De sărbători este cel mai căutat.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
25.09.2019
Daniel Rigo
Suna bine!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT