Sfârșitul de toamnă este perioada ideală pentru a testa noi rețete de dulciuri, nu credeți? Profităm de merele multe pe care le avem și căutăm noi abordări ale celebrei plăcinte cu mere.
- Se încălzește cuptorul și se pregătește pergamentul de copt.
- Se amestecă făina și scorțișoara împreună într-un castron mare.
- Se adăuga untul și se freacă în făină folosind degetele.
- Se adaugă zahărul brun.
- Se bate un ou și se adaugă 6-8 linguri de lapte.
- Se adaugă merele.
- Aluatul obținut se răstoarnă în tigaie
- Se lasă să se răcească în cuvă timp de 15 minute și apoi se întoarce cu grijă pe un suport pentru a se răci mai departe.
- Se servește caldă, cu puțină frișcă pe deasupra.
Voi cum preferați să pregătiți plăcinta de mere?
Au comentat
14.12.2018
Loredana Alecsandrescu
Buna pentru zilele geroase de decembrie. ✨✨✨
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
08.02.2019
DanaP
Placinta de mere cu scortisoara e preferata mea. Imi place aceasta reteta. E diferita prepararea ceea ce e bine pentru ca vreau sa incerc ceva nou. Mersi de reteta
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
08.02.2019
Amalia Ungureanu
Chiar arata foarte bine.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT