Poate că ai auzit deja de conopidă, fiind de ceva timp un superstar printre legume. Popularitatea ei, chiar și în fața fratelui ei mai verde, broccoli-ul, se datorează beneficiilor extraordinare pe care le are pentru sănătate, dar și versatilității sale în bucătărie.
Ce este așa special la conopidă?
Recunosc că, până de curând, nu știam decât felurile clasice de a o găti: în ciorbe, supe-cremă, la cuptor, pane sau murată. Dar e ceva cu adevărat special la această legumă: poate lua orice formă în preparate, poate substitui alte ingrediente mai puțin sănătoase (cum ar fi făina) sau poate deveni ingredient principal în meniurile vegetariene.
În plus, e foarte potrivită pentru mesele de vară, fiind foarte slabă în calorii, dar în același timp consistentă și sățioasă. La noi în țară se cultivă cam în toate regiunile, fiind cunoscute multe varietăți și soiuri, atât de vară, cât și de toamnă.
Haide să vedem cum o poți folosi, altfel decât știai, într-un preparat care te va face să te lingi pe degete și nici nu te va îngrășa.
1. Pizza cu blat de conopidă
Miza aici este să-ți iasă blatul din conopidă atât de crocant, încât să poată fi mâncat cu mâna. Alte rețete folosesc mai multe ouă, dar în asta vei vedea că vom alege conopida ca ingredient principal și cașcavalul clasic Napolact.
Ce-ți trebuie?
•1 conopidă medie, dată pe răzătoare
•150 g cașcaval clasic Napolact, dat pe răzătoare
•1 ou
•Sare și piper
•Pentru topping: sos de roșii, mozarella și alte ingrediente după propriile preferințe
Cum se face?
1. Încălzește cuptorul la 200 C și întinde hârtia de copt în tavă.
2. Pentru a face blatul, dă conopida pe răzătoare, apoi pune-o într-un bol și bag-o la cuptorul cu microunde pentru 5-7 minute.
3. Pune-o pe un prosop din material (nu de hârtie!) și presează-l pentru a scurge apa în exces.
4. Într-un castron mai mare, amestecă conopida, acum deshidratată și răcită, cu cașcavalul, ouăle și condimentele. Pentru a-i oferi o aromă aparte, eu adaug oregano și puțin usturoi pisat.
5. Împarte amestecul de conopidă în patru porții egale și folosește-ți mâinile pentru a întinde „aluatul” pe foaia de copt. Aluatul ar trebui să aibă o grosime de aproximativ 1-1,5 cm. Pune cele patru blaturi la cuptor pentru 30-35 de minute până se întăresc și capătă o nuanță aurie.
6. Când sunt gata, adaugă pe deasupra lor sosul de roșii, mozarella și ingredientele tale preferate.
7. Crește temparatura la cuptor, la aproximativ 220-250 C, și coace-le pentru încă 10 minute.
Și gata, se poate servi! Foarte ușor, nu-i așa? Încearc-o și tu și spune-mi cum ți se pare. Poftă bună!
Au comentat
20.08.2016
Matei Andreea
Abia astept sa o incerc
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
20.08.2016
Marginean Angela
pare apetisanta
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
25.08.2016
carmina mihaila
Buna ziua. Pentru cate portii este aceasta reteta?
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
25.08.2016
Ciprian Aliciuc
Ce fel de vin se poate consuma cu aceasta reteta de mancare?
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
25.08.2016
Dan Ghicioc
yamii
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
26.08.2016
Pisicute DenysTigrutmika
cred ca e chiar gustoasa
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
27.08.2016
Adina Dajma
Pare interesanta,mai putin faza cu folosirea cuptorului cu microunde atat de mult
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
28.08.2016
Maria Maria
Vreau sa o incerc curand .
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
28.08.2016
Claudia Lungu
multumesc pentru retete ,mie imi place foarte mult conopida murata.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
01.09.2016
constantin georgiana
abea astept so incerc arata delicios
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
02.09.2016
Ramona Nicolae
este potrivita pentru orice ocazie
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
02.09.2016
Cornel Crisu
Interesanta reteta
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
03.09.2016
Radian Nicolae
Trebuie neaparat sa o incercam si noi
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
05.09.2016
RADA ADRIANA
Conopida cea mai buna
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
05.09.2016
Clementina Suciu
O reteta inedita si sanatoasa!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
07.09.2016
Dana Manolache
Mai putine calorii decat pizza obisnuita, cu siguranta! Buna si pentru copii.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
07.09.2016
Cristea Adriana
nu ma omor dupa conopida decat la muraturi
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
07.09.2016
Cristea Adriana
nu sunt fun conopida dar suna bine
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
10.09.2016
Daniela Cosma
interesant si pare delicios
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
11.09.2016
dragomir dragos
Am incercat si este delicioasa
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
13.09.2016
Denisa Bărbulescu
Multumim pentru reteta! Speram sa o incercam in curand, caci conopida este una din legumele preferate, mai ales murata.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
16.09.2016
Corina Podocea
o reteta destul de tentanta! Sper ca si deosebit de gustoasa!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
07.10.2016
Geanina Bot
Interesanta, cred ca e buna, am sa incerc si eu,
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
11.10.2016
Prisacaru Ana
O sa incerc si eu reteta. Pare delicioasa.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
13.10.2016
Ionel Duminicescu
Trebuie sa fie si foarte gustoasa la cat de bine arata
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
18.10.2016
Bosneaga Mihaela
Multumesc pentru idee! Azi o voi incerca.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
25.11.2016
Maria Lucaci
Am gatit si eu, conopida e preferata familiei.
Vezi toate răspunsurile11.09.2018
Mirela Gusetu
Încearcă și conopida pane.
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
30.11.2016
Florentina Isabela Saileanu
Este tare reteta , marturisesc ca nu prea am gatit cu ,conopida dar am sa fac aceasta reteta si daca imi place am sa o integrez in meniul familiei .
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
30.11.2016
Smarandache Daniella
interesant si pare delicios
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
12.11.2017
madalina glonti
delicios, chiar imi place conopida
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
12.07.2018
OPREA NETA-AZALIA
Da, este ceva inedit!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
02.08.2018
Paula Melania Ban
O super rețetă
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
04.09.2018
Diana Dina
E buna conopida
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
05.09.2018
Lucica Agache
delicios si sanatos
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
26.10.2018
Viorica Gemanar
Nemaipomenit de bună!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT