• Greieri

    Greieri

    Vânt

    Ploaie

    Ploaie în pădure

  • previous
  • play
  • pause
  • next
  • X
Cauta Inchide
Natură
    Rezultate găsite în categoria Natură
    Odihnă
      Rezultate găsite în categoria Odihnă
      Mâncare
        Rezultate găsite în categoria Mâncare
        Do it Yourself!
          Rezultate găsite în categoria Do it Yourself
          Mișcare
            Rezultate găsite în categoria Mișcare
            Profile
              In Tihna
              • Ambient
              • Caută
              • Postează în tihnă
              • INTRĂ ÎN CONT
              • Creează cont
              • Odihnă
              • Mișcare
              • Natură
              • Mâncare
              • Do it yourself
              • Hartă
              • Prăvălia de tihnă

              Urmărește-ne și pe:

              Facebook Pinterest Youtube

              Share

                Search
              Despre Contact

              Un proiect
              făcut cu răbdare de

              Napolact
              Inchide

              Mâncare

               

              Prajitura Tosca

              22.10.2018

              Cretu Valentina Cretu Valentina Comentarii:    4

              Facebook Twitter Pinterest

              Blat :

              8 albusuri

              200 g zahar

              un praf sare

              50 g cocos

              100 g mac

              4 lg faina

              1 plic praf de copt

              Crema :

              8 galbenusuri

              8 lg zahar

              300 ml lapte

              1 plic budinca vanilie (40 g) sau 3 lg amidon alimentar

              250 g unt

              27 biscuiti cacao Petit beurre

              100 ml cafea espresso indulcita

              Glazura :

              150 g ciocolata

              5 lg lapte

              2 lg unt

               Mod de preparare :Blat : mixam intr-un castron, albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, mixand pana se topeste, iar la final incorporam (folosindu-ne de o lingura) faina amestecata cu praful de copt, nuca de cocos si macul.  Intindem compozitia obtinuta in tava (25*35 cm) tapetata cu hartie de copt si coacem pana se rumeneste bezeau putin deasupra

              .

                Lasam bezeaua cu mac sa se raceasca, apoi desprindem foaia de copt de pe ea.
                     Crema : mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugam peste ele budinca de vanilie amestecata cu laptele rece si punem pe foc mic pana se ingroasa, amestecand mereu.

              Eu acopar cu folie alimentara budinca si o pun la rece.
                     Untul il mixam spuma, iar in el adaugam cate o lingura din budinca de vanilie.Omogenizam si intindem crema peste bezeaua de mac.

                Biscuitii ii trecem pe ambele parti prin cafea indulcita si ii asezam unul langa altul peste crema. Biscuitii nu trebuie insiropati prea mult.


                 Glazura : ingredientele le punem intr-o craticioara , pe aburi. Omogenizam si intindem glazura de ciocolata peste biscuiti, apoi dam prajitura la rece.


              Share

              Facebook Twitter Pinterest

              Autorul

              Cretu Valentina

              Articole

              215

              Locuri

              3

              Comentarii

              80

              Alte articole

              Articol
              Corina Vasilescu Corina Vasilescu 6

              Mâncare

               

              PâINE CU BANANE

               
              Articol
              Ursan Mihaela Ursan Mihaela 4

              Mâncare

               

              CHEC IN TREI CULORI

               
              Articol
              Ovidiu Gusetu Ovidiu Gusetu 7

              Mâncare

               

              PRăJITURA PăCATUL
              DULCE

               

              Au comentat

              23.10.2018

              Lucica Agache

              Bine arata,chiar ne faceti pofta

              Vezi toate răspunsurile

              26.10.2018

              Mirela Gusetu

              Are o textura interesanta.

              28.10.2018

              Ovidiu Gusetu

              Nu știu gustul de mac.

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              01.11.2018

              Ovidiu Gusetu

              Care o fi influența macului?

              Vezi toate răspunsurile Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              INTRĂ ÎN CONT
              Napolact
              Inchide
              Facebook Login

              Sau



              Am cont, vreau să intru in cont
              Facebook Login

              Sau



              Ai uitat parola?


              Nu ai cont?

              Articolul tău se află în validare, după ce va fi aprobat va apărea în contul tău!

              Te rugăm să activezi contul înainte de a te conecta

              Un email cu noua parolă tocmai a fost trimis

              Îți mulțumim pentru confirmare. Te rugăm să te autentifici pentru a intra în contul tău, punctul de pornire pentru o experiență așa cum ți-o dorești!





              Felicitări! Contul tău a fost creat. Te rugăm să verifici adresa de e-mail folosită, pentru a confirma și a accesa contul tău.

              Adresa de email sau parola introduse gresit.

              Prea multe încercări nereușite.

              Felicitări! Contul tău a fost modificat cu success.

              Bine ai venit în această oază de liniște, desprinsă din inima Ardealului!

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              Pentru a recupera parola, te rugăm să-ți introduci adresa de e-mail:

              TRIMITE

              În scurt timp, vei primi parola pe e-mail.

              In Tihna  

              Bine ai venit în această oază de liniște,
              desprinsă din inima Ardealului!

               

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              ODIHNĂ
              MIȘCARE
              NATURĂ
              MÂNCARE
              DO IT YOURSELF
              Creează cont Parcurge În Tihnă

              Detalii despre termenii și condiții, cookies și politica de confidenţialitate.

              Contact

              Dacă întâmpini vreo dificultate pe parcurs sau pur și simplu vrei să ne transmiți un mesaj, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

              Nume și prenume:

              E-mail:

              Trimite

              Până atunci, ne poți găsi și pe:

              Facebook Pinterest Youtube