Ingrediente:
Pandispan
- 4 oua
- 150 g zahar
- 8 g de zahar vanilat
- 20 ml ulei
- 20 ml apa
- 150 g de faina
- 10 g praf de copt
Crema
- 10 gelatina
- 250 ml smantana pentru frisca 33-35%
- 100 g zahar
- 150 g fructe de padure dupa gust - proaspete sau congelate
2 LINGURITE NES
Cum preparam:
Pandispan
- Separam albusurile de galbenusuri .
- Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca o crema fina.
- Albusurile le punem in bolul uni mixer si le mixam la inceput la o treapta mica dupa care le o treapta mare.
- Cand albusurile au devenit o spuma tare reducem din viteza de mixare si adaugam zaharul lingura cu lingura, continuad sa mixam pana avem o spuma care nu cade din vas daca o rasturnam cu fundul in sus. Adaugam peste albusuri, galbenusurile, apa si amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
- Adaugam apoi, faina cernuta cu praful de copt si amestecam usor pana incorporam bine faina si am obtinut o compozitie omogena si cremoasa.
- Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu un pic de unt sau ulei (am folosit o tava de dimensiunea de 30 x 40 cm).
- Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru aproximativ 20 - 25 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
- Cand scoatem din cuptor rasturnam pandispanul pe un prosop de bucatarie umed si-l rulam, apoi il lasam la racit.
Crema.
- Inmuiem gelatina in 100 ml de apa rece si o lasam să se umfle (asa cum este indicat pe ambalaj), apoi punem vasul cu gelatina pe un bain marie si aducem gelatina la punctul de fierbere (fara sa o fierbem).
- Cand granulele de gelatina s-au topit o luam de pe aburi si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
- Intr-un vas mai mare mixam frisca (scoasa din frigider, cu cat este mai rece cu atat se bate mai bine), cu zaharul pana devine o crema tare care nu cade daca intoarcem vasul cu fundul in sus.
- Adaugam peste frisca gelatina racita și amestecam usor.
- Adaugam feste frisca si gelatina cele doua lingurite rase de nes
- Adaugam fructele de padure, eu am folosit coacaze si zmeura proaspate, . Amestecam usor.
- Crema obtinuta o punem in frigider frigider pentru a lasa gelatina sa-si faca treaba, sa intareasca crema.
- Desfacem pandispanul din prosop si intindem crema, nivelam, dupa care rulam.
- Lasam cateva linguri de crema pentru a orna rulada.
- Cand am terminat cu ornatul, eu am preferat ceva simplu, doar crema cu coacaze si zmeura , punem rulada in frigider timp de 3-4 ore dupa care putem servi prajitura.
Au comentat
09.11.2018
IONUT GAVRILA
Cred ca e foarte buna ! Oricum arata bine !
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
07.07.2020
Rodica Dumitru
Arata incredibil! sigur e foarte gustoasa!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT