• Greieri

    Greieri

    Vânt

    Ploaie

    Ploaie în pădure

  • previous
  • play
  • pause
  • next
  • X
Cauta Inchide
Natură
    Rezultate găsite în categoria Natură
    Odihnă
      Rezultate găsite în categoria Odihnă
      Mâncare
        Rezultate găsite în categoria Mâncare
        Do it Yourself!
          Rezultate găsite în categoria Do it Yourself
          Mișcare
            Rezultate găsite în categoria Mișcare
            Profile
              In TihnaIn Tihna
              • Ambient
              • Caută
              • Postează în tihnă
              • INTRĂ ÎN CONT
              • Creează cont
              • Odihnă
              • Mișcare
              • Natură
              • Mâncare
              • Do it yourself
              • Hartă
              • Prăvălia de tihnă

              Urmărește-ne și pe:

              Facebook Pinterest Youtube

              Share

                Search
              Despre Contact Setări Cookie

              Un proiect
              făcut cu răbdare de

              Napolact
              Inchide

              Mâncare

               

              RULADA CU FRUCTE DE PADURE SI FRISCA CU NES

              20.01.2018

              Bianca Fetic Bianca Fetic Comentarii:    2

              Facebook Twitter Pinterest

              Ingrediente:

              Pandispan

              • 4 oua
              • 150 g zahar
              • 8 g de zahar vanilat
              • 20 ml ulei
              • 20 ml apa
              • 150 g de faina
              • 10 g praf de copt

              Crema

              • 10 gelatina
              • 250 ml smantana pentru frisca 33-35%
              • 100 g zahar
              • 150 g fructe de padure dupa gust - proaspete sau congelate

              2 LINGURITE NES 

              Cum preparam:

              Pandispan

              1. Separam albusurile de galbenusuri .
              2. Galbenusurile le frecam cu uleiul pana devin ca o crema fina.
              3. Albusurile le punem in bolul uni mixer si le mixam la inceput la o treapta mica dupa care le o treapta mare.
              4. Cand albusurile au devenit o spuma tare reducem din viteza de mixare si adaugam zaharul lingura cu lingura, continuad sa mixam pana avem o spuma care nu cade din vas daca o rasturnam cu fundul in sus. Adaugam peste albusuri, galbenusurile, apa si amestecam cu o spatula sau o lingura de lemn, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie.
              5. Adaugam apoi, faina cernuta cu praful de copt si amestecam usor pana incorporam bine faina si am obtinut o compozitie omogena si cremoasa.
              6. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pe care am uns-o cu un pic de unt sau ulei (am folosit o tava de dimensiunea de 30 x 40 cm).
              7. Introducem tava la cuptorul preincalzit la 180 C, pentru aproximativ 20 - 25 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
              8. Cand scoatem din cuptor rasturnam pandispanul pe un prosop de bucatarie umed si-l rulam, apoi il lasam la racit.

              Crema.

              1. Inmuiem gelatina in 100 ml de apa rece si o lasam să se umfle (asa cum este indicat pe ambalaj), apoi punem vasul cu gelatina pe un bain marie si aducem gelatina la punctul de fierbere (fara sa o fierbem).
              2. Cand granulele de gelatina s-au topit o luam de pe aburi si o lasam sa se raceasca la temperatura camerei.
              3. Intr-un vas mai mare mixam frisca (scoasa din frigider, cu cat este mai rece cu atat se bate mai bine), cu zaharul pana devine o crema tare care nu cade daca intoarcem vasul cu fundul in sus.
              4. Adaugam peste frisca gelatina racita și amestecam usor.
              5. Adaugam feste frisca si gelatina cele doua lingurite rase de nes 
              6. Adaugam fructele de padure, eu am folosit coacaze si zmeura proaspate, . Amestecam usor.
              7. Crema obtinuta o punem in frigider frigider pentru a lasa gelatina sa-si faca treaba, sa intareasca crema.
              8. Desfacem pandispanul din prosop si intindem crema, nivelam, dupa care rulam.
              9. Lasam cateva linguri de crema pentru a orna rulada.
              10. Cand am terminat cu ornatul, eu am preferat ceva simplu, doar crema cu coacaze si zmeura , punem rulada in frigider timp de 3-4 ore dupa care putem servi prajitura.
              #intihna

              Share

              Facebook Twitter Pinterest

              Autorul

              Bianca Fetic

              Articole

              7

              Locuri

              3

              Comentarii

              8

              Alte articole

              Articol
              Simona Maria Stănilă Simona Maria Stănilă 2

              Mâncare

               

              COOKIES CU
              CIOCOLATă PENTRU

               
              Articol
              Napolact Napolact 2

              Mâncare

               

              CUM Să
              PREGăTEșTI O
              NEGR...

               
              Articol
              LUNGU VASILE-DOREL LUNGU VASILE-DOREL 0

              Mâncare

               

              URZICA -

               

              Au comentat

              09.11.2018

              IONUT GAVRILA

              Cred ca e foarte buna ! Oricum arata bine !

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              07.07.2020

              Rodica Dumitru

              Arata incredibil! sigur e foarte gustoasa!

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              INTRĂ ÎN CONT
              Napolact
              Inchide
              Facebook Login

              Sau



              Am cont, vreau să intru in cont
              Facebook Login

              Sau



              Ai uitat parola?


              Nu ai cont?

              Articolul tău se află în validare, după ce va fi aprobat va apărea în contul tău!

              Te rugăm să activezi contul înainte de a te conecta

              Un email cu noua parolă tocmai a fost trimis

              Îți mulțumim pentru confirmare. Te rugăm să te autentifici pentru a intra în contul tău, punctul de pornire pentru o experiență așa cum ți-o dorești!





              Felicitări! Contul tău a fost creat. Te rugăm să verifici adresa de e-mail folosită, pentru a confirma și a accesa contul tău.

              Adresa de email sau parola introduse gresit.

              Prea multe încercări nereușite.

              Felicitări! Contul tău a fost modificat cu success.

              Bine ai venit în această oază de liniște, desprinsă din inima Ardealului!

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              Pentru a recupera parola, te rugăm să-ți introduci adresa de e-mail:

              TRIMITE

              În scurt timp, vei primi parola pe e-mail.

              In Tihna  

              Bine ai venit în această oază de liniște,
              desprinsă din inima Ardealului!

               

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              ODIHNĂ
              MIȘCARE
              NATURĂ
              MÂNCARE
              DO IT YOURSELF
              Creează cont Parcurge În Tihnă

              Detalii despre termenii și condiții, cookies și politica de confidenţialitate.

              Contact

              Dacă întâmpini vreo dificultate pe parcurs sau pur și simplu vrei să ne transmiți un mesaj, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

              Nume și prenume:

              E-mail:

              Trimite

              Până atunci, ne poți găsi și pe:

              Facebook Pinterest Youtube