Nu neg că toamna are farmecul ei, dar când ajungi acasă înghețată și plouată, parcă nu ți se mai pare așa minunată. După ce te-ai liniștit un pic, începi să fii mai îngăduitoare și-ți amintești că totuși toamna are calitățile ei și una dintre ele este că-ți oferă o varietate de legume bogate în vitamine și minerale. Și ce poate fi mai reconfortant decât o supă fierbinte de legume care să-ți aducă tihna în serile reci de toamnă?
Și ai atâtea opțiuni încât problema s-ar putea să fie că nu știi de unde să alegi. Fii fără grijă, însă: până la sfârșitul sezonului rece le vei putea încerca pe toate. Iar eu astăzi îți voi da câteva variante de supe-cremă delicioase. Datorită aportului mare de vitamine îți vor întări sistemul imunitar și te vor ajuta să treci mai repede peste temperaturile scăzute.
1. Supă cremă de mazăre
Ai nevoie de: 400 g mazăre fină, 1 morcov, 1 ceapă, 1ardei gras roşu, 1ţelină mică,1roşie, 1lingură ulei de măsline, sare, piper.
Cum se face?
Cureți și speli toate legumele, apoi le tai în cubulețe și le pui la fiert cu puțină sare și ulei de măsline. Când sunt gata, le pui în blender cu zeama în care au fiert și adaugi sare și piper după gust. Ușor, nu-i așa? Pe lângă faptul că e ușor de preparat, mazărea are foarte multe proteine și poate înlocui o ciorbă cu carne în perioada postului.
2. Supă cremă de ceapă
Ai nevoie de: 6 cepe, 3 căței de usturoi, cimbru, 200 ml vin alb sec, 200 ml smântână Napolact, 1 L supă, 1 lingură ulei de măsline, 2 cartofi, sare și piper.
Cum se face?
Tai ceapa și cartofii și le pui la călit în ulei de măsline aproximativ 10 minute. Dai focul mai mare, torni vinul alb și amesteci până se evaporă. Apoi pune 1L-1,5L și usturoiul tăiat mărunt și lasă la fiert 15-20 de minute. După ce a fiert, pune-le în blender cu smântână și cimbriul și amestecă bine. Asezonează cu sare și piper după gust. Și nu uita, deliciul acestei rețete este coaja crocantă de pâine care acoperă ca un capac mirosul îmbietor al supei de ceapă caramelizată.
3. Supă de castane
Ai nevoie de: 450 g castane, 300 g ceapă, 250 g morcovi, 1,5L supă pui, 1 lingură ulei de măsline, cimbru, smântână Napolact, piper, sare
Cum se face?
Coace castanele în cuptor și după ce s-au răcit, decojește-le. Rade morcovii, taie mărunt ceapa și pune-le la călit cu puțin ulei de măsline. Adaugă castanele coapte și supa de pui. Pasează cu un blender, potrivește cu sare și piper. Pune supa înapoi pe foc și mai las-o 20 de minute să fiarbă înăbușit. Când supa e gata, servește-o cu o lingură de smântână și cimbru proaspăt presărat pe deasupra.
Ți s-a făcut deja poftă? Tu ce supe preferi în perioada asta a anului?
Au comentat
09.11.2016
Ionel Duminicescu
Trebuie sa recunosc, ca supa de castane, nu am auzit, nu am incercat...
Vezi toate răspunsurile04.10.2018
Ovidiu Gusetu
Nu am auzit!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
10.11.2016
Claudia Apo
n as putea trai fara supe :)
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
15.11.2016
Ionel Duminicescu
Par gustoase...merita incercate aceste retete
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
27.11.2016
SOPTELEA ELENA
Supă cremă de ceapă multumesc pentru reteta am gatit-o ce buna este
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
13.12.2016
Ana Cretu
Mi-a atras atentia supa crema de ceapa. O voi incerca!
Vezi toate răspunsurile04.10.2018
Ovidiu Gusetu
Nu am auzit de așa ceva.
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
10.01.2018
Diana Dina
O idee buna!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
26.07.2018
OPREA NETA-AZALIA
Supele creme sunt adevărate delicatese.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
04.10.2018
Ovidiu Gusetu
Supă cremă de brocoli sau pătrunjel.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
13.10.2018
DanaP
Mersi mult pentru retete. Am mancat de curand si supa crema de dovleac. Este foarte buna
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
23.04.2019
Alecsandra Rusu
primele doua sunt testate, cea de castane pare ceva cu adevarat deosebit!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT