• Greieri

    Greieri

    Vânt

    Ploaie

    Ploaie în pădure

  • previous
  • play
  • pause
  • next
  • X
Cauta Inchide
Natură
    Rezultate găsite în categoria Natură
    Odihnă
      Rezultate găsite în categoria Odihnă
      Mâncare
        Rezultate găsite în categoria Mâncare
        Do it Yourself!
          Rezultate găsite în categoria Do it Yourself
          Mișcare
            Rezultate găsite în categoria Mișcare
            Profile
              In Tihna
              • Ambient
              • Caută
              • Postează în tihnă
              • INTRĂ ÎN CONT
              • Creează cont
              • Odihnă
              • Mișcare
              • Natură
              • Mâncare
              • Do it yourself
              • Hartă
              • Prăvălia de tihnă

              Urmărește-ne și pe:

              Facebook Pinterest Youtube

              Share

                Search
              Despre Contact

              Un proiect
              făcut cu răbdare de

              Napolact
              Inchide

              Mâncare

               

              Tort „Egiptean”

              29.10.2018

              Cretu Valentina Cretu Valentina Comentarii:    1

              Facebook Twitter Pinterest

              Ingrediente pentru blat

               – 3 albușuri de ou

               – 2.5 linguri de zahăr

               – ½ lingură de făină

              – 50 g de nuci măcinate (sau alune)

              Notă: Ingredientele enumerate sunt doar pentru o foaie. Torul va avea în total 3 foi. Pentru toate foile înmulțiți ingredientele cu 3.

              Ingrediente pentru crema de vanilie

               – 10 gălbenușuri

               – 10 linguri de zahăr

               – 5 linguri de făină

               – 2 pachețele de zahăr vanilat

               – 350 ml de lapte

               – 170 g de unt

              Ingrediente pentru crema crocantă

               – 350 ml de frișcă

               – 200 g de zahăr

               – 120 g de nuci sau alune mărunțite

               Mod de preparare

              1. Pregătiți crema de vanilie. Puneți într-o cratiță, la foc mic, gălbenușurile, zahărul, făina, zahărul vanilat și laptele. Amestecând energic, aduceți compoziția până la punctul de fierbere, apoi scoateți-l imediat de la foc. Continuați să amestecați încă 2 minute. Lăsați să se răcească, apoi adăugați untul tăiat în bucăți și bateți amestecul cu ajutorul mixerului până la omogenizare.


              2. Între timp pregătiți foile de blat. Bateți albușurile spumă cu ajutorul mixerului. Adăugați zahărul și bateți în continuare amestecul până devine neted și capătă o nuanță albă-lucioasă.

              3. Adăugați făina și nucile și amestecați aluatul până la omogenizare.

              4. Tapetați o tavă sau formă cu hârtie de copt (sau ungeți cu ulei) și turnați aluatul pregătit.

              5. Preîncălziți cuptorul până la 170 de grade și coaceți blatul timp de 20 de minute. Lăsați apoi să se răcească. Repetați procedeul și cu celelalte 2 blaturi.

              6. Pregătiți crema crocantă. Topiți zahărul într-o cratiță, caramelizați-l puțin, apoi turnați-l imediat pe hârtie de copt


              7. Zahărul caramelizat se va întări (răci) foarte repede. Acoperiți-l cu încă o bucată de hârtie de copt și, cu ajutorul unui sucitor, fărâmițați zahărul în bucățele mici. Aveți grijă să nu îl faceți prea mărunt (praf), deoarece acesta trebuie să alcătuiască stratul crocant al tortului.

              8. Bateți frișca cu ajutorul mixerului, până devine spumă. Adăugați zahărul caramelizat și nucile (sau alunele) și amestecați ușor compoziția.

              9. Asamblați tortul. Întindeți ⅓ din crema de vanilie peste prima foaie de blat și adăugați o parte din crema crocantă, nivelând-o uniform pe toată suprafața. Repetați procedeul pentru următoarele 2 foi (blat + crema de vanilie + crema crocantă).

              10. La final „îmbrăcați” tortul în crema crocantă și ornați cu nuci.

              original (21)

              Share

              Facebook Twitter Pinterest

              Autorul

              Cretu Valentina

              Articole

              215

              Locuri

              3

              Comentarii

              80

              Alte articole

              Articol
              Adriana Alecu Adriana Alecu 6

              Mâncare

               

              SOS SăNăTOS
              PENTRU UN DESERT <...

               
              Articol
              Dora Anghelescu Dora Anghelescu 7

              Mâncare

               

              BUCăTăRIA
              ARDELENEASCă DE

               
              Articol
              Silvia Duca Silvia Duca 7

              Mâncare

               

              5 IDEI DE TOPPING
              PENTRU IAURT...

               

              Au comentat

              29.10.2018

              Viorica Gemanar

              Într-adevăr desertul egiptean e de vis! Aromă intensă!

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              INTRĂ ÎN CONT
              Napolact
              Inchide
              Facebook Login

              Sau



              Am cont, vreau să intru in cont
              Facebook Login

              Sau



              Ai uitat parola?


              Nu ai cont?

              Articolul tău se află în validare, după ce va fi aprobat va apărea în contul tău!

              Te rugăm să activezi contul înainte de a te conecta

              Un email cu noua parolă tocmai a fost trimis

              Îți mulțumim pentru confirmare. Te rugăm să te autentifici pentru a intra în contul tău, punctul de pornire pentru o experiență așa cum ți-o dorești!





              Felicitări! Contul tău a fost creat. Te rugăm să verifici adresa de e-mail folosită, pentru a confirma și a accesa contul tău.

              Adresa de email sau parola introduse gresit.

              Prea multe încercări nereușite.

              Felicitări! Contul tău a fost modificat cu success.

              Bine ai venit în această oază de liniște, desprinsă din inima Ardealului!

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              Pentru a recupera parola, te rugăm să-ți introduci adresa de e-mail:

              TRIMITE

              În scurt timp, vei primi parola pe e-mail.

              In Tihna  

              Bine ai venit în această oază de liniște,
              desprinsă din inima Ardealului!

               

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              ODIHNĂ
              MIȘCARE
              NATURĂ
              MÂNCARE
              DO IT YOURSELF
              Creează cont Parcurge În Tihnă

              Detalii despre termenii și condiții, cookies și politica de confidenţialitate.

              Contact

              Dacă întâmpini vreo dificultate pe parcurs sau pur și simplu vrei să ne transmiți un mesaj, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

              Nume și prenume:

              E-mail:

              Trimite

              Până atunci, ne poți găsi și pe:

              Facebook Pinterest Youtube