• Greieri

    Greieri

    Vânt

    Ploaie

    Ploaie în pădure

  • previous
  • play
  • pause
  • next
  • X
Cauta Inchide
Natură
    Rezultate găsite în categoria Natură
    Odihnă
      Rezultate găsite în categoria Odihnă
      Mâncare
        Rezultate găsite în categoria Mâncare
        Do it Yourself!
          Rezultate găsite în categoria Do it Yourself
          Mișcare
            Rezultate găsite în categoria Mișcare
            Profile
              In TihnaIn Tihna
              • Ambient
              • Caută
              • Postează în tihnă
              • INTRĂ ÎN CONT
              • Creează cont
              • Odihnă
              • Mișcare
              • Natură
              • Mâncare
              • Do it yourself
              • Hartă
              • Prăvălia de tihnă

              Urmărește-ne și pe:

              Facebook Pinterest Youtube

              Share

                Search
              Despre Contact Setări Cookie

              Un proiect
              făcut cu răbdare de

              Napolact
              Inchide

              Mâncare

               

              Un altfel de cozonac de Paști

              13.04.2017

              Dora Anghelescu Dora Anghelescu Comentarii:    4

              Facebook Twitter Pinterest

              Hai s-o spunem pe-aia dreaptă! Una dintre cele mai mari bucurii de sărbători este faptul că putem să savurăm în tihnă și pe săturate bucate nemaipomenit de gustoase. Iar dintre toate preparatele specifice, unul sigur este nelipsit de pe orice masă. Poți ghici care?

              Cozonacul – deliciul tradițional de sărbători

              Ei bine, nu putem să negăm că această bunătate dă gust și savoare Paștilor. Eu, una, nici nu pot să-mi imaginez cum ar arăta masa fără cozonac. Poate și pentru că îmi amintește de copilărie, de truda bunicii când pregătea plăcintele, prăjiturile și cozonacii și de privirea ei plină de dragoste și împlinire când ne vedea cum ne bucurăm la fiecare bucățică.

              Dar te-ai gândit vreodată să reinterpretezi rețeta de cozonac?

              Deși eu cred în continuare că rețeta bunicii este cea mai bună dintre toate, la un moment dat am simțit nevoia de puțină diversitate. Mi-am dorit să o păstrez, dar să-i adaug și un plus de aromă, așa că m-am pus pe încercat diferite rețete.

              Mai jos, o s-o găsești pe cea care mi-a plăcut cel mai mult: 

              Cozonac cu portocale, ciocolată neagră și ghimbir

              De ce ai nevoie pentru aluat?

              450 g faină, 15 g drojdie proaspătă, 200 ml lapte Napolact din inima Ardealului 3,5% grăsime, 50 g unt Napolact cu 82% grăsime, 2 ouă, ¼ linguriță de sare, 2 linguri zahăr, 1 linguriță pudră de portocale, 1 linguriță pudră de ghimbir

              De ce ai nevoie pentru umplutură?

              40 g unt Napolact cu 82% grăsime, cacao, 100 g ciocolată neagră, coajă rasă de la o portocală, 100 g de zahăr, 1 ou pentru uns

              Cum se face?

              • Pune 100 ml de lapte pe foc, împreună cu zahărul. Când laptele este călduț, oprește focul și adaugă drojdia. Lasă amestecul timp de 10 minute.
              • Între timp, cerne făina împreună cu sarea, pudra de ghimbir și pudra de portocale. În mijloc, fă o gaură și toarnă acolo maiaua, apoi ouăle și cei 100 ml de lapte rămași.
              • Frământă aluatul până când devine moale și nelipicios. Mai frământă-l încă 10 minute, iar apoi adaugă untul moale și frământă până când acesta este complet încorporat. Lasă aluatul la dospit pentru o oră și jumătate, într-un loc cald.
              • După ce s-a dospit, împarte-l în două bucăți egale. Întinde o bucată într-o foaie dreptunghiulară cu o grosime de aproximativ jumătate de centimetru și unge cu jumătate din cantitatea de unt.
              • Presară puțină cacao, 50 g de zahăr și coaja rasă de portocală. Peste toate acestea, pune 50 g de ciocolată tocată mărunt.
              • Rulează cu grijă foaia de aluat și procedează la fel și cu cealaltă bucată de aluat.
              • Pune cele două suluri în tăvi de cozonac, tapetate anterior cu hârtie de copt sau cu făină și ulei.
              • Ține cozonacii aproximativ 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 190 de grade.

              Apoi, lasă-i să se răcească un pic și poftă bună! Cum ți se pare rețeta? Ai încerca-o?

              #mancare #tihna #paste #sarbatori #primavara #cozonaci #pasti #traditional

              Share

              Facebook Twitter Pinterest

              Autorul

              Dora Anghelescu

              Articole

              37

              Locuri

              0

              Comentarii

              3

              Alte articole

              Articol
              Napolact Napolact 7

              Mâncare

               

              BORCANUL CU
              BUNăTățI –
              G...

               
              Articol
              Cretu Valentina Cretu Valentina 5

              Mâncare

               

              CORNURI CU BRANZA

               
              Articol
              Oprea Cosmina Oprea Cosmina 2

              Mâncare

               

              TARTA CU MERE

               

              Au comentat

              26.07.2018

              OPREA NETA-AZALIA

              Cozonacul făcut în casă este extraordinar.

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              02.08.2018

              Ovidiu Gusetu

              Este altceva şi este de apreciat!

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              08.11.2018

              Viorica Gemanar

              Spectaculoasă! Multumim

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              17.04.2019

              Alecsandra Rusu

              mmm.. ce bine arata! trebuie sa fie delicios!

              Răspunde și tu

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!

              INTRĂ ÎN CONT
              Napolact
              Inchide
              Facebook Login

              Sau



              Am cont, vreau să intru in cont
              Facebook Login

              Sau



              Ai uitat parola?


              Nu ai cont?

              Articolul tău se află în validare, după ce va fi aprobat va apărea în contul tău!

              Te rugăm să activezi contul înainte de a te conecta

              Un email cu noua parolă tocmai a fost trimis

              Îți mulțumim pentru confirmare. Te rugăm să te autentifici pentru a intra în contul tău, punctul de pornire pentru o experiență așa cum ți-o dorești!





              Felicitări! Contul tău a fost creat. Te rugăm să verifici adresa de e-mail folosită, pentru a confirma și a accesa contul tău.

              Adresa de email sau parola introduse gresit.

              Prea multe încercări nereușite.

              Felicitări! Contul tău a fost modificat cu success.

              Bine ai venit în această oază de liniște, desprinsă din inima Ardealului!

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              Pentru a recupera parola, te rugăm să-ți introduci adresa de e-mail:

              TRIMITE

              În scurt timp, vei primi parola pe e-mail.

              In Tihna  

              Bine ai venit în această oază de liniște,
              desprinsă din inima Ardealului!

               

              Aici poți descoperi și împărtăși acele lucruri simple care ne ajută pe toți să ne regăsim și să trăim experiențe autentice în fiecare zi: bucate felurite, activități care mai de care, locuri alese și idei nemuritoare, toate aducătoare de frumos și relaxare.

              Pentru o experiență completă și pentru a fi mereu la curent cu noutățile și veștile bune, te invităm să-ți creezi un cont.

              ODIHNĂ
              MIȘCARE
              NATURĂ
              MÂNCARE
              DO IT YOURSELF
              Creează cont Parcurge În Tihnă

              Detalii despre termenii și condiții, cookies și politica de confidenţialitate.

              Contact

              Dacă întâmpini vreo dificultate pe parcurs sau pur și simplu vrei să ne transmiți un mesaj, te rugăm să completezi formularul de mai jos.

              Nume și prenume:

              E-mail:

              Trimite

              Până atunci, ne poți găsi și pe:

              Facebook Pinterest Youtube