Dat fiind faptul că anotimpul rece a sosit, e clar că și sistemul nostru este puțin slăbit, din cauza diferențelor de temperatură. De aceea m-am gândit să îți prezent ingredientul meu preferat atunci când frigul dă buzna în viețile noastre: ghimbirul.
M-am obișnuit să beau în fiecare seară o cană de ceai cu ghimbir, câteva picături de zeamă de lămâie și îndulcit cu miere. Este adevărat că ghimbirul este un ingredient care nu este preferat de toată lumea din cauza aromei puternice și a gustului iute. Dar daca ești o persoană care iubește câtuși de puțin preparatele picante, sunt sigură că ghimbirul va fi pe placul tău.
Ceai de ghimbir
Tot ce trebuie să faci este să pui apă la încălzit, o lași până când începe să fiarbă, iar apoi adaugi ghimibrul proaspăt dat prin răzătoare. Lasă-l la infuzat timp de 10-15 minute, iar apoi adaugă lămâie stoarsă. Îl poți bea ca atare sau îl poți îndulci cu miere, după bunul gust.
Este ideal pentru relaxarea întregului corp după o zi extenuantă.
Ghimbir proaspăt
Adaugă o aromă unică alimentelor și preparatelor culinare adăugând ghimbir. Cantitatea folosită depinde de cât de intens vrei să fie gustul de ghimbir, pe care poți să îl adaugi ras, zdrobit sau feliat.
Îl poți folosi în alimente precum: carne, salate, budincă, deserturi, pește, orez sau asezonarea uleiurilor.
Ghimbir măcinat
Folosește o rădăcină uscată de ghimbir și prepară-l acasă, chiar dacă există și în magazine. Tot ce trebuie să faci este să speli bine ghimbirul și să-l lași la uscat la soare sau în cuptor. Atunci când este complet uscat, pisează-l cu ajutorul unei râșnițe sau al unui mojar și pistil. Poți să îl folosești în prepararea ceaiului, ca ingredient in sucuri și smoothie-uri, în mâncături sau salate.
Tu cum preferi să îl consumi?
Au comentat
12.11.2017
SIMA JANINA
Beau ceai de ghimbir foarte des si nu am racit deloc
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
12.11.2017
spuma gabriela
este bun pt sanatate
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
23.11.2017
Constanta Frant-Siminiceanu
Si mie imi place ghimbirul si-l folosesc mai mereu in mancare .
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
07.12.2017
Avram Roberto
Intr-o bautura sau mancare.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
09.12.2017
negoita gabriela
ceaiul de ghimbir este ideal pentru raceala
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
16.12.2017
Laura Doarna
Eu fac ceai foarte de din ghimbir, iar in cana pun sirop de agave. ii dau si copilului mic de 1a8l, sa-l obisnuiesc cu gustul pentru ca stiu ca este foarte sanatos. de asemenea gatesc mancare asiatica la wok in care adaug ghimbir crud ras.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
08.01.2018
Iulian Coman
Folosesc si eu ghimber foarte des, am pus chiar o bucatica in pamant si o urmaresc cum creste in fiecare zi.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
09.01.2018
Carp Silviu Ionut
Suc de portocala, cu lamaie, zahar si...ghimbir. :)
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
14.01.2018
Maria-Madalina Poiana
Foarte util! Sa redescoperim proprietatile ghimbirului!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
11.09.2018
Mirela Gusetu
Din câte am citit este benefic.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
13.09.2018
Diana Dina
Mie nu imi place
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT