INGREDIENTE:
800-1000 g carne de porc ,2 morcovi mari,1 ceapa mare,1 radacina de patrunjel,1 felie telina,1/2 ardei gras rosu, 2 linguri ulei, 1 lingura rosii uscate, 500 ml zeama de varza acra, frunze de leustean, 1/2 legatura patrunjel, sare, piper, 2 galbenusuri, 200 ml smantana groasa.
Calim usor ceapa tocata impreuna cu restul legumelor rase sau tocate dupa preferinte. Punem apoi carnea la calit, doar pana isi schimba culoarea si devine alba. Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte (cat sa acopere carnea) si lasam sa fiarba alaturi de frunzele de leustean (uscate sau proaspete) si o lingura de rosii uscate vreausa simt usor aroma, nu vreau sa colorez ciorba in rosu. Cpletam cu apa calda de cate ori va fi nevoie. Condimentam cu piper si un praf de sare. Dupa ce s-a fiert carnea adaugam zeama de varza acra fiarta in prealabil si lasam inca 10 minute pe foc.
Au comentat
20.11.2016
Cristina-Elena Antohe
buna cu zeama de la varza!
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
17.01.2018
Ovidiu Gusetu
Recunosc că nu am mâncat cu zeamă de varză. La mine se obișnuiește cu borș de putina. Cât despre smântână, cred că se potrivește foarte bine.
Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT