Zilele ploioase de vară te pot ține în casă și pe tine și pe cei mici. Dar asta nu trebuie să fie un motiv de supărare, căci există numeroase activități pe care le puteți face împreună pentru a crea o legătură puternică între tine și copilul tău.
De ce să te joci cu copilul tău în casă?
Probabil nu ar avea niciun sens să răspund la această întrebare, căci fiecare părinte ar trebui să știe cât de important este să petreacă timp cu cei mici. Unul dintre motive ar fi că vei crea o relație foarte bună între voi, nu numai de părinte-copil, ci și de prietenie. Este foarte important ca cel mic să te considere prieten înainte de toate, și nu un părinte care îi spune ce să facă și când să facă. Prin jocurile pe care le jucați împreună îi poți arăta cât ești de apropiat față de el și că și tu poți fi amuzant.
Un alt motiv este că te va face să te simți din nou tânăr și te va relaxa. Vei uita de toate grijile de adult și te vei putea bucura împreună cu copilul tău de micile bucurii ale jocurilor.
Iată o listă cu 3 jocuri pe care eu și David le jucăm atunci când vremea nu ne permite să ieșim din casă:
Vânătoarea de comori
Se poate juca cu nasturi, monede, jucării sau orice alte obiecte mici și aproximativ la fel (ca să le poată recunoaște copilul atunci când le caută). Mie îmi place să mai joc cu bomboane sau fructe pe care le pun în punguțe de plastic și le ascund.
Cum se joacă? Ascunde obiectele în locuri diferite din casă și invită copiii să le găsească. Stabilește un timp în care aceștia pot căuta micile comori și da-le ceva în care să le adune. Cine găsește cele mai multe câștigă.
Ce încape într-o valiză?
Este un joc adecvat tuturor copiilor care știu deja literele alfabetului și se poate juca în cel puțin 2 membri. Primul jucător se va gândi la un cuvânt care începe cu o literă stabilită și va trebui să spună un cuvânt care începe cu acea literă și care încape într-o valiză. Jocul va continua așa până când unul dintre voi greșește și spune un obiect care nu încape într-o valiză.
Ghicește animalul
Primul jucător se gândește la un animal, iar ceilalți jucători au la dispoziție un număr de 15-20 de întrebări pe care le pot folosi pentru a ghici animalul. Răspunsurile se dau doar cu „da” sau „nu”. De exemplu: „Are blană?”, „Trăiește în copac?”, „Este rapid?” etc. Dacă vrei ca jocul să devină mai dificil, poți alege animale mai puțin cunoscute.
Așadar, tu ce jocuri joci cu cel mic atunci când stați în casă? :)
Au comentat
11.11.2017
spuma gabriela
imi fac timp pt fetitele mele sa ma joc sau sa povestim si sa avem activitati permanente
Vezi toate răspunsurile06.11.2018
Ovidiu Gusetu
Ne jucăm la bucătărie!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
19.11.2017
Marina Florea
Multumesc pentru sfaturi!
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
22.11.2017
Constanta Frant-Siminiceanu
Interesant . Invatam mereu unii de la altii .
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
05.08.2018
Ovidiu Gusetu
Ghicește animalul este pe placul meu.
Vezi toate răspunsurile Răspunde și tuPentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
Pentru a lăsa un comentariu, te rugăm să intri în cont!
INTRĂ ÎN CONT