

Corina Vasilescu
Articole

22
Locuri

0
Comentarii

5
Puncte
0
Sanatate curata! Natura ne ofera o multitudine de alternative pentru o viata sanatoasa.
Natura ne dă o multitudine de ingrediente sănătoase dar de cele mai multe ori noi alegem acele produse cu chimicale şi nu ştiu de ce! Cred că de vină este lipsa de informare şi prețul produsului
Pe la Cincsor, trebuie sa recunosc ca nu am trecut pragul. Din articol rezulta ca sunt oameni de nota 10 ce merita tot respectul.
Am trecut prin zonă si m-a impresionat simplitatea locurilor,bunăatea oamenilor...linistea atat de căautata de noi cei care locuim in zona urbana.
imi fac timp pt fetitele mele sa ma joc sau sa povestim si sa avem activitati permanente
Lavanda intradevar este benefica,multumim pentru articol ,sunt multe de invatat din el.
Imi place cum miroase lavanda . Am auzit de propietatile ei , insa nu pot confirma nici un efect .
Cateodata este bine sa ne oprim din tumultul vietii si sa fim mai buni cu cei din jurul nostru.
Sa fii bun și să ajuți pe cel de lângă tine, la nevoie. Am ajutat persoanele cu boli critice care cu adevărat au nevoie de sprijin moral sau financiar.
Multumim pentru articol, este foarte educativ si interesant. O sa cautam filmele sa le vizionam!
Avem mare nevoie de ceaiuri , mai ales in acesta perioada , toamna , cand virozele sunt in floare . Si eu sunt o mare consumatoare de ceaiuri dar si de lapte cu galbenus de ou , care reprezinta un remediu perfect pentru raceli.
Ceai de busuioc. Este busuiocul este o componentă importantă a siropurilor de tuse expectorante. Acesta ajută la eliminarea mucusului în caz de bronşită şi astm. Când apar dureri de gât bea apă fiartă, în care s-a adăugat puţin busuioc. De asemenea este un stimulent al sistemului imunitar şi este indicat în gripă, guturai, alte boli infecţioase, depresii, oboseală, insomnie, migrene. Prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze şi flori la o cană cu apă şi bea-o după mesele principale. Ceai de muşeţel. Această plantă are acţiune calmantă, antispasmodică, antiinflamatorie, antialergică şi emolientă. Iar datorită conţinutului în mucilagii (care calmează iritaţiile mucoasei gastrice) muşeţelul este recunoscut pentru eficacitatea sa în tulburările digestive (dureri abdominale, indigestie, inflamaţii ale tubului digestiv, gastrite, spasme, etc), cât şi pentru durerile menstruale. Fă o infuzie dintr-o lingură de flori şi 150 ml de apă fierbinte timp de 10 minute. Din amestecul obţinut trebuie să bei 3 căni pe zi, înainte de masă. Ceai de cătină. Campioană la conţinutul de vitamina C şi la puterea sa anti-îmbătrânire, cătina îţi surâde în această perioadă prin pieţe. De asemenea are din belşug şi vitaminele A, complexul B şi vitaminele E, P, K, F. Infuzia din fructe proaspete se prepară prin opărire, pentru a nu distruge vitaminele sau din fructe uscate. Se recomandă consumarea licorii cu tot cu fruct. Când devine călduţă poţi adăuga o linguriţă de miere de albine. Cătina ajută şi la eliminarea kilogramelor în plus, taie senzaţia de foame, dar vitaminează. Ceai din frunze de nuc. Extrem de utile sunt frunzele folosite sub formă de infuzie. Utilizată intern, aceasta ajută la combaterea diareei, hipertensiunii, hiperglicemiei, alergiilor, durerilor de umeri şi a inflamaţiilor. De asemenea e un bun dezinfectat urinar şi antiseptic gastrointestinal, are acţiune antisudorifică. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă cu frunze mărunţite la 200 ml apa clocotită şi bea două cani pe zi.
Ceai de cătină. Campioană la conţinutul de vitamina C şi la puterea sa anti-îmbătrânire, cătina îţi surâde în această perioadă prin pieţe. De asemenea are din belşug şi vitaminele A, complexul B şi vitaminele E, P, K, F. Infuzia din fructe proaspete se prepară prin opărire, pentru a nu distruge vitaminele sau din fructe uscate. Se recomandă consumarea licorii cu tot cu fruct. Când devine călduţă poţi adăuga o linguriţă de miere de albine. Cătina ajută şi la eliminarea kilogramelor în plus, taie senzaţia de foame, dar vitaminează. Ceai din frunze de nuc. Extrem de utile sunt frunzele folosite sub formă de infuzie. Utilizată intern, aceasta ajută la combaterea diareei, hipertensiunii, hiperglicemiei, alergiilor, durerilor de umeri şi a inflamaţiilor. De asemenea e un bun dezinfectat urinar şi antiseptic gastrointestinal, are acţiune antisudorifică. Prepară o infuzie dintr-o linguriţă cu frunze mărunţite la 200 ml apa clocotită şi bea două cani pe zi.
Ceaiul de busuioc este un alt tip de ceai excelent pentru toamnă. Datorită aromei puternice, acest ceai este foarte plăcut la gust și are o mulțime de efecte pozitive. Busuiocul este recomandat în afecțiunile respiratorii, precum bronșite, tuse sau sinuzite. Este un stimulant foarte bun al sistemului imunitar în guturai, gripă, răceli, boli infecțioase. În plus, ceaiul de busuioc se recomandă și în afecțiunile sistemului nervos, în cazurile de anxietate, oboseală, insomnie, tensiune nervoasă și migrene.
Untul de arahide poate deveni, odata ce te obisnuiesti cu gustul, un inlocuitor al dulciurilor de care sunt multi dependenti.
Fără să știu care este bun, am luat Felix sărat...nu mi-a plăcut deloc. Data viitoare știu de care trebuie să iau!
Imi place foarte mult untul de arahide, iar acum ca stiu aceste informatii, este si mai bine. Mie imi place cel cu bucati de ciocolata in el, iar cel simplu il intind pe o felie de paine pun felii de banane si rad ciocolata neagra. Un deliciu!
parca sunt doua firme care distribuie si la noi cel mai fin e mai gustos parca e si mai ieftin !!!
Am incercat de ceva timp untul de arahide si trebuie sa recunosc ca gustul e peste asteptari. Incercati-l si voi!
Nu mancam unt de arahide, mi-ati facut pofta chiar o sa cumpar zilele urmatoare!
Mereu l-am ocolit pt ca nu stiam nimic despre el. Acum voi cumpara, cu siguranta!
Foarte interesante si utile informatiile nu am mancat niciodata unt de arahide dar acum sunt curioasa sa incerc sa vad cum este.felicitari pentru articol
Nu ma dau in vant dupa untul de arahide,dar sigur fetitei i-ar place.Bine ar fi sa avem grija cat mai multa la ce papam
Untul de arahide este nu este foarte cunoscut la noi in tara si foarte putin utilizat. Oare se gaseste in supermarket?
DE IAURT SI UNTUL DE ARAHIDE NU STIAM CA SUNT ASA BUNE DAR VOI INCEPE SA LE CONSUM MAI DES
Totusi nu inteleg cum poate sa te ajute sa slabesti untul de arahide, sunt de acord ca este un aliment complet dar cum sa slabesti de la el?
stiam ca este bun si sanatos untul de arahidechiar am mancat , dar am renuntat gandindu-ma ca este prea plin de calorii ,dar acum vazand cate beneficiii are ,am sa incept sa consum din nou, desigur cu moderatie !va multumesc pentru articol
Spre rusinea mea nu am mancat niciodata unt de arahide, trebuie neaparat sa-l incerc!
O sa incerc sa tin cont de sfaturi, desi e cam greu cand esti tot timpul pe fuga...
Daca mananci untul de arahide dimineata , se consuma pana seara si nu se depune nimic in plus iti da energie .
Si eu mi-am facut acum 2 ani o lustra pentru bucatarie cu sita. Toata lumea o apreciază :)
Frumoase idei, lustrele pot capata si alte contururi, lasand deoparte pe cele clasice.
Da, adevarul este ca sunt atat de multe idei simple/rapide de facut seara, care sa ne ajute sa dam jos kg extra din urma sarbatorilor. Eu una, incerc sa nu combin prea multe grupe de alimente - ori mananc o branzica Fagaras cu legume, ori imi fac un platou de fructe, ori ceva la gratar cu o mica salata.
pe mine m ai convins cu jazz ul......am sa caut sa ascult ceva muzica poate ma relaxez un pic.....super articolul
Mirela Gusetu
Cea mai buna tehnica este miscarea: la sanius sau patinoar.